top of page

Táncutazás

Elkalauzollak egzotikus helyekre, ahol megismerkedhetsz a helyi táncokkal és azok jellegzetességeivel. A táncon keresztül mutatom be a világ különlegességeit, szokásait és ritmusait.Mivel is kezdhetném a sort?

Természetesen Hawaii-al, vagyis a polinéz táncokkal.POLINÉZ TÁNCOK

Érdekes, hogy nem találtam hawaii hula táncoktatást ezen a szigeten, csak bemutató előadásokat, de azért nem maradtak ki a polinéz táncok (ezek lehetnek: hawaii hula, tahiti, fidzsi) megismerése. Egyik közeli tánciskolában megismerkedtem a tahiti tánccal. Mahana a tánctanár, tahiti szigetéről érkezett. Olyan volt, mintha Moana/Vaiana csöppent volna a táncterembe a hawaii meséből. Az alábbi videót ott vettem fel:
Tahiti szigetének ősi tánca

A természet közelsége, a tánc harmóniája, az erő, az ősiség, és a lágyság jellemzi egyszerre.

A tahiti táncnak két legismertebb stílusa van.

A dobok erőteljes ritmusára táncolt OTEA, amit ritmikus energikus csípőmozgások “pörgetések, lökések, hullámok“ jellemeznek. Táncolhatsz a dzsungel királynőjeként, ahol a mozdulatok egyszerűsége, pontossága és egyben hatalmas ereje adja ezt az ősi eleganciát.

Az APARIMA a tahiti táncok líraibb ága, ami nem feltétlen lassú ritmusokat jelent. Elegáns kifejező kézmozdulatok mesélik el a történeteket, miközben az elmaradhatatlan hullámzó csípőmozgás teszi még elvarázslóbbá ezt a táncot.

Jellemző a hajlított térd, a feszes büszke mellkastartás, a lágy kezek, és az izolált csípő mozgás.

Szeretnéd átélni ezeket az egzotikus ritmusokat?

Próbáld ki online:


#tánc #táncblog #onlinetanc #onlinetancoktatás #hawaii #tahiti #polinéztáncok

8 megtekintés
bottom of page